Doorgaan naar inhoud
Gratis levering in Nederland
Gratis levering in Nederland

Houtafwerking

 

Waarom olien of beitsen?

Ongeacht de duurzaamheidsklasse, alle houtsoorten vergrijzen door wind, zon en regen. Hiermee kan juist de warme uitstraling verloren gaan. Door het hout te behandelen met olie of beits wordt het hout gevoed omdat het diep in het hout trekt. Hierdoor blijft de kleur langer mooi en wordt vergrijzing tegengegaan. Houd er rekening mee dat het niet mogelijk is om vergrijzing helemaal te voorkomen, het kan wel worden afgeremd. Het vergrijzen zegt overigens niets over de kwaliteit van het hout.

 

Onderstaand ziet u alle mogelijke houtafwerkingen, met daarbij het product dat wij gebruiken en een aantal voorbeeldfoto's. Wilt u graag een andere afwerking, neem dan contact met ons op. 

 

Let op: de kleuren zijn slechts indicatief en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Twijfelt u over de afwerking? Neem dan contact met ons op.

Naturel

 

Indien u kiest voor de afwerking Naturel dan wordt het hout afgewerkt met Hermadix Naturel Douglas Olie.

 

Hermadix Douglas Olie is een watergedragen, mens- en milieuvriendelijk olie op basis van natuurlijke ingrediënten, speciaal om Douglas en Lariks hout duurzaam te beschermen. Hermadix Douglas Olie dringt diep in het hout en geeft een matte, natuurlijke uitstraling. Hermadix Douglas Olie is een transparante, grenen kleurige olie, zodat de houtnerf en houtstructuur zichtbaar blijven.

Licht geel

 

Indien u kiest voor de afwerking Licht Geel dan wordt het hout afgewerkt met Hornbach Douglas Spar olie.


 

Hornbach Douglas Spar olie is een terpentinegedragen olie en is daarmee krachtiger dan de watergedragen olie van Hermadix. Hierdoor krijgt het hout wel een minder natuurlijke kleur, maar heeft het hout nog steeds een transparante, grenen kleurige olie, zodat de houtnerf en houtstructuur zichtbaar blijven.

Nano Coating

 

Indien u kiest voor de afwerking Nano Coating dan wordt het hout afgewerkt met Profluid PF Care 102 Nano Coating.

 


 

Profluid PF Care 102 Nano Coating is een  nieuwe techniek om hout te beschermen. De nano deeltjes dringen tot diep in het hout door waardoor het hout vuil- en waterafstotend wordt. Nano coating maakt het onderhoud een stuk sneller, duurzamer en efficiënter. Nano coating is volledig transparant waardoor het hout zijn natuurlijke kleur behoudt.

Smoke White

 

Indien u kiest voor de afwerking Smoke White dan wordt het hout afgewerkt met Hermadix Smoke White Douglas Olie.

 
 

Hermadix Douglas Olie is een watergedragen, mens- en milieuvriendelijk olie op basis van natuurlijke ingrediënten, speciaal om Douglas en Lariks hout duurzaam te beschermen. Hermadix Douglas Olie dringt diep in het hout en geeft een matte, natuurlijke uitstraling. Hermadix Douglas Olie is een transparante, white wash kleurige olie, zodat de houtnerf en houtstructuur zichtbaar blijven.

Dim Grey

 

Indien u kiest voor de afwerking Dim Grey dan wordt het hout afgewerkt met Hermadix Dim Grey Douglas Olie.


 

Hermadix Douglas Olie is een watergedragen, mens- en milieuvriendelijk olie op basis van natuurlijke ingrediënten, speciaal om Douglas en Lariks hout duurzaam te beschermen. Hermadix Douglas Olie dringt diep in het hout en geeft een matte, natuurlijke uitstraling. Hermadix Douglas Olie is een transparante, dim grey kleurige olie, zodat de houtnerf en houtstructuur zichtbaar blijven.

Zwart

 

Indien u kiest voor de afwerking Zwart dan wordt het hout afgewerkt met Tenco Douglas Beits Dekkend Zwart.

 


 

Tenco Douglasbeits dekkend is een watergedragen duurzame buitenbeits op acrylbasis. Tenco Douglasbeits is reuk arm en minder belastend voor het milieu. Tenco Douglasbeits accentueert de houtnerf en het beschermt hout tegen weersinvloeden